Szabadulószoba csörgőlabdával

Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesülete

Az egri Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesülete, illetve az általa működtetett Heves Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház két különleges programmal érkezett Székesfehérvárra. A Kilátástalan kísérlet nem mindennapi, egyedülálló szabadulószoba – teljes sötétségben, ahol az izgalmas szórakozás mellett kicsit közelebb kerülhetünk a látássérültek világához. A csörgőlabda bemutató keretében, egy lendületes paralimpiai csapatsportot próbálhatnak ki a bátor érdeklődők.

Kilátástalan kísérlet – szabadulószoba a sötétben

Szabadulj… meg az előítéleteidtől! szabadulószoba a sötétben! – Egyszerre kaland és érzékenyítés!
Tedd próbára magad egy különleges kísérletben, ahol a sötétség és az idő is ellened dolgozik! Vajon elég lesz a többi érzékszerved ahhoz, hogy időben kijuss?

Egyesületünk a Heves Megyei Család Esélyteremtő és Önkéntes Házzal közösen egy különleges, hazánkban egyedülálló szabadulószobát tervezett, amelyben egy kicsit közelebb kerülhetsz a látássérült emberek világához.
A feladatokban a tapintás, a hallás, a szaglás és a sötétben való tájékozódás mellett fontos szerepet kap az empátia is; hogy egy rövid időre a vakok szemével lásd a dolgokat, és ne látóként gondolkozz a megoldáson!
A program fő célja, hogy az izgalmas szórakozás mellett a látássérültek hétköznapi nehézségeire is felhívja a figyelmet. Neked csak egy óra, nekünk az egész életünk.

Csörgőlabda – Sportoljunk együtt!

A látássérültek egyik legnépszerűbb paralimpiai csapatsportja, a csörgőlabda is kipróbálható most, a VGYSE sportolói segítségével!
A csörgőlabda egy izgalmas kihívást jelenthet az érdeklődők számára is: jó kondíciót és gyors reflexeket igénylő lendületes sport, amelyben egyenlő eséllyel vehetnek részt fogyatékkal élők és épek, közös élményekkel gazdagodva.
Az egri VGYSE a vidéki csapatok közül elsőként vett részt a Magyar Csörgőlabda bajnokságban. Közel 20 éve jelen vagyunk a sportágban és kiváló eredményekkel büszkélkedhetünk.
Várunk szeretettel, de addig is, tudj meg többet az Egyesületünkről!
www.facebook.com/vgyse.eger