Diákpályázat 2023

Pályázati felhívás

 

Az Internet Szolgáltatók Tanácsa Tudományos Egyesület (ISZT) pályázatot hirdet 30. életévét a pályázat beérkezési határidejéig be nem töltő általános iskolai, közép- vagy felsőfokú tanulmányokat folytató nappali, esti vagy levelező tagozatos diákok számára, akik akadállyal (fogyatékossággal) élő emberek informatika használatának, biztonságának, valamint életmódjának javítása témájában pályázhatnak.

 

Pályázni lehet:

 

 • ismeretterjesztő vagy tudományos mű (cikk, tanulmány) formájában, melynek terjedelme legalább 5000 karakter legyen,
 • illetve lehet rövidebb, ha a mű egészében vagy lényegében képi vagy hanganyagokat tartalmazó anyag,
 • újszerű ötletet, javaslatot kidolgozó elképzeléssel,
 • akadállyal élő emberek életminőségét segítő szoftverrel vagy szoftver tervvel, vagy annak megvalósíthatósági javaslatával,
 • akadállyal élő emberek életminőségét segítő hardver eszközzel vagy tervvel, illetve ennek kidolgozott ötletével,
 • akadállyal élő embereknek vagy őket segítő szervezeteknek segítséget nyújtó, vagy számukra újszerű megoldást kínáló elképzeléssel,
 • jogi, adatvédelmi jogi, közgazdaságtani, szociológiai, matematikai, statisztikai stb. művel, amelynek kapcsolatban kell állnia akadállyal élő emberek informatikai problémáival, vagy az érintett emberek informatikai eszköz- vagy megoldás használatával, de a pályaműnek mindenképpen érintenie kell az Internet témakörét,
 • akadállyal élő emberek kiberbiztonságát segítő informatikai megoldási javaslattal, megvalósíthatósági tanulmánnyal.

 

A pályázat magyar vagy angol nyelven is benyújtható.

 

A pályázat beadási határideje 2023. március 31. 24.00. és az alábbi címre küldött e-mailben adandó be: palyazat2023@akadalyoknelkul.hu, pályázatok 2022. március 1-től nyújthatók be.

 

Ezen pályázatkiírást bárki szabadon terjesztheti.

 

A pályázat a https://akadalyoknelkul.hu/ honlapon is meghirdetésre kerül.

Három, de legfeljebb három helyezést (nyertes pályázatot) kívánunk kihirdetni.

 

A nyertes pályázókat elismerő oklevéllel és pénzzel díjazzuk – együtt a három nyertes pályázó díjazására összesen 600.000,- Ft bérkeretet1 különített el az ISZT. A pénzbeli díjazás feltétele, hogy a nyertes pályázó ajánlja fel, hogy a pályaművét az ISZT az alábbi licenccel közzéteheti:

A pályázati feltételek:

 

 • A benyújtási határidőig be nem töltött 30-ik életév
 • igazolt tanulói, hallgatói jogviszony
 • nyertes pályázó felajánlja a nyertes pályaművét hasznosításra a fentiek szerint,
 • a pályázó a mellékelten közzétett adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elolvasta és elfogadta.

 

A pályázatokat az Akadályok nélkül rendezvény szervező bizottsága értékeli ki és az ISZT Hálózatbiztonsági és Adatvédelmi Bizottsága szavaz ez alapján a nyertesekről.

 

Célunk, hogy a nyertes pályázatnak legyen folytatása, a pályázó azt fejlessze tovább, ebben informálisan és formálisan is szeretnénk segítséget nyújtani, inkubálni ötleteket és fejlesztéseket, a pályázót összehozni piaci szereplővel vagy más szervezettel, aki a fejlesztésben és a megvalósításban segíteni és közreműködni tud.

 

A pályázat eredményét 2023. április 11-én az Akadályok nélkül workshopon hirdetjük ki (a NETWORKSHOP 2023 megnyitót megelőző napon), és az eredményt a https://www.akadalyoknelkul.hu honlapon, az ISZT és a HunCERT honlapján is közzétesszük.

 

2023. január 27.

 

Dravecz Tibor

 

az ISZT Hálózatbiztonsági és Adatvédelmi Bizottságának vezetője

(Letölthető pdf formában)

 

 

1 szuperbruttó értendő, azaz a kifizetés állami terheit is fedeznie kell ennek az összegnek