Paraerdő – kültéri csapatépítő

A Karotinka Nonprofit Kft márkáival (adjegyelmenyt.hu, specko.hu), csapatépítőivel, a fogyatékossággal élőket támogatja. A minden érzékszervre ható játékmenetek, valamint a kültéri játékokban a fogyatékossággal élők alkalmazása, társadalmi célunkat tükrözi. Célunk a társadalmi hasznosság és a kiemelkedő minőségű játékélmény nyújtása.

Paraerdő – kültéri csapatépítő

Kültéri játékunk a Paraerdő, vagy ParaCity erdei, amelyet erdei vagy városi környezetben építünk fel. A játék során rövid, 1-3 kilométeres túrát tesznek a résztvevők, s bejárnak egy furcsa világot. Vicces, különleges, barátságos és nagyon titokzatos atmoszféra vesz körül bennünket.

Az erdőben, a játékterepen varázstárgyakat, vakpénzeket szórunk szét, amelyeket a játékos csapatoknak követniük kell és értelmezniük is, hogy felfejtsétek a titokzatos kaland fonalát. A túra útvonala maga is a legizgalmasabb, legérdekesebb helyszíneket követi az adott területen, amelyet varázslatosabbá teszünk, izgalmas eszközeinkkel, tárgyainkkal, a sztorival és animátorainkkal, akik egytől egyik különböző fogyatékossággal érintett, kommunikatív és megnyerő, bájos karakterek. Találkozhatok a siket lánnyal, a vak fiúval, kisemberrel, a dadogós sráccal, s barátaikkal. Kapcsolatba kell lépnetek velük, megoldanotok a kiesett érzékszervre ható feladatot, hogy megtudjátok, merre haladjatok tovább, hogy végül célba érjetek. Közvetlen, spontán, problémamegoldó kommunikációba keveredtek befolyásolás-mentesen.
Az egyes feladatokat úgy alakítjuk ki, hogy a résztvevők minél több gyakorlati élményt szerezzenek a fogyatékosságokról egy vidám játékos és befolyásolásmentes környezetben. Kommunikációba kerülnek vakkal, sikettel, beszédhibás emberrel. Tapasztalatot szereznek a különböző fogyatékosságokkal élő emberekkel való online kommunikációban is és felfokozzuk a munkatársak együttlétének, együttműködésének örömét.

A kültéri kalandjáték eseményt igény szerint ütemezzük. A játékot rövid élményfeldolgozás is követi. Lehetőség van arra is, hogy a résztvevők több csapatban indulnak, egymással versenyeznek, pontokat gyűjtenek a játék során, az utolsó nagy küldetést pedig, mégis csak együtt oldják meg. A játék időtartama, háromnegyed, egy óra, amelyet ötperces felvezetés épít fel és ötperces megbeszélés követ, amelyek tematikái ugyancsak érzékenyítő és informatív jellegűek, s ugyancsak játékosak, a korosztály elvárásait követik.

A csapatépítő, születésnap, vagy fesztiválesemény megrendelése és az időpont-egyeztetés ügyében állunk rendelkezésre a [email protected] e-mail címen, valamint a 06208055464 telefonszámon. Bejelentkezés, foglalás, kapcsolatfelvétel lehetséges a www.specko.hu oldalain.