Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola programja

  • Vajon milyen érzés lehet annyira megbízni egy kutyában, hogy „mancsába add” az életed?
  • Kik azok a csöppségek akikből a jövő vakvezető kutyái lesznek?
  • Hogyan főz egy látássérült ember és különbözteti meg például a borsot a piros paprikától?
  • Milyen a Braille-írás és miben segít napjainkban?
  • Hogyan lehet vakon érintőképernyős telefont használni?

Programunkból minden kiderül!

Programismertető

Interaktív érzékenyítő programunk során a résztvevők játékos formában nyerhetnek bepillantást látássérült embertársaink mindennapjaiba.
Illat- és tárgyfelismerő játékunk során látássérült önkénteseink megmutatják, hogy milyen, amikor a mindennapokban a látásunk helyett csak a szaglásunkra, tapintásunkra hagyatkozhatunk.
A mindennapi közlekedés a forgalmas utcákon nem kis feladat egy látássérült embernek. Programunk fontos része, hogy a résztvevők lefedett szemmel kipróbálják a vakvezető kutyával való közlekedést. Ebben kiképzőink és vakvezető növendékeink lesznek az érdeklődők segítségére. A séta végén pedig készítünk egy közös képet a kutyussal, akivel ezt a nem mindennapi élményt szerezte a bátor résztvevő.
A technika fejlődése hatalmas lehetőségeket nyitott meg a látássérült emberek számára, így tapasztalati szakértőink bemutatják a kezdeteket, a Braille-írást és a mai modern világot képviselő beszélő számítógépet és telefont. Kiderül az is, hogy a Braille-írásnak hol van még ma is létjogosultsága és hogyan egyesül a mai modern technikával.
Lehetőség lesz megismerkedni a saját tenyészetünkben született gyönyörű és ügyes kiskutyákkal, akik önkéntes kölyöknevelőikkel érkeznek. Önkénteseink és kölyöknevelő koordinátorunk is szívesen mesél a jövő vakvezető kutyáiról.
Ez egy jóhangulatú, érdekes program lesz, melynek végén reméljük, hogy mindenki nyitottabban és elfogadóbban fordul fogyatékkal élő embertársaink felé.

Galéria