Alkosoft

Az Alko-soft fő célkitűzése a látássérült emberek info-kommunikációs akadálymentesítése. Olvasást segítő eszközök, mint pl. Braille kijelzők, Braille nyomtatók, digitális nagyítók Magyarországi honosítása, forgalmazása. Mindezeken túl egyéb segédeszközöket is kínálunk a látássérültek számára. Szolgáltatásaink közt megtalálhatóak az informatikai segítségnyújtás, akadálymentesítési szolgáltatások, de a hagyományos számítógépes szervízszolgáltatás is. Több ingyenes és kedvezményes szolgáltatásaink vannak a látássérülteknek, melyek a szabad információhoz jutást teszik lehetővé.
DITAL / Főoldal
eRikkancs Főoldal
HELMA Főoldal

Kik vagyunk?

Az Alko-soft fő célkitűzése a látássérült emberek szabad információhoz jutásának elősegítése. Mindezeken túl IT szolgáltatások nyújtásával, segédeszközök értékesítésével foglalkozik.

Termékeink

Optikai segédeszközök
Braille eszközök
Órák
VinA 7 digitális kézi videónagyító
Bárhol van, vegye elő, könnyedén kapcsolja be, és már olvashatja is az eddig csak nehézkesen látható leveleket, étlapot, nyomtatványt, bevásárló listát, stb
Orbit Reader 40 braille kijelző
Olyan eszköz, amely lehetővé teszi a vak és gyengénlátó felhasználók számára, hogy Braille-írásban olvashassanak könyveket és dokumentumokat, jegyzeteket készíthessenek és Braille- vagy szövegfájlokként elmenthessék azokat.
Hunóra – magyarul beszélő karóra
Hunóra az első magyarul beszélő karóra. Az óra a már megszokott elegáns kivitelben kapható. Vastagított mutatói, fehér / fekete számlapjuk segítik a gyengénlátóknak az idő leolvasását.
Beszélő eszközök
eRikancs – a digitális újságos
Helma – az innovatív könyvek világa
Evo E10 hangoskönyv olvasó magyar beszéddel
Fő célunk az, hogy növeljük a felhasználói élményt, eleget tegyünk a végfelhasználói igényeknek, és hatékonyabb szórakoztatásra, tanulásra alkalmas eszközt adjunk mindenki kezébe!
A szolgáltatás látássérültek számára teszi lehetővé a nyomtatott sajtó önálló és egyszerű olvasását. a felhasználói felületen a tisztán szöveges forma, illetve akadálymentes képekkel ellátott forma között választhatnak, így vakok, gyengénlátók, időskorból eredő látásvesztéssel élők is információhoz juthatnak, immáron bármikor, akadályok nélkül.
A Helma kiadó 2021-ben alakult azzal a célkitűzéssel, hogy elektronikus és hangos formában terjesszen könyveket. A www.helma.hu különlegessége, hogy a már ismert e-könyv formátumokon túl igyekszik hangoskönyv formátumba is megjeleníteni a Műveket.

További termékeinkért és szolgáltatásainkért keresse fel weblapunkat alkosoft.hu címen,
vagy írjon nekünk: